Bibliografie Hugo Claus

Bibliografie

De bibliografie op deze website is work in progress en bouwt voort op het werk van Kris Lembrechts en Georges Wildemeersch. De overzichten worden stelselmatig uitgebreid en geactualiseerd.
De primaire bibliografie bevat een opsomming van alle eerste drukken van het werk van Hugo Claus. Voor een volledig overzicht van alle herdrukken verwijzen we graag naar Voor twaalf lezers en een snurkende recensent, dat verscheen in 2004. Hierin zijn alle publicaties opgenomen van Hugo Claus die zelfstandig zijn uitgegeven, in totaal bijna 700 werken. Snurkende recensent

Deze rijk geïllustreerde bibliografie beschrijft boeken en catalogi, reguliere publicaties en bibliofiele edities, eerste drukken en herdrukken. Zij biedt een staalkaart van Claus' talloze en uiteenlopende activiteiten gedurende meer dan een halve eeuw: als schrijver van gedichten, verhalen, romans, toneelstukken, libretto's, essays, scenario's, als bewerker en vertaler, maar ook als beeldend kunstenaar, onder meer als illustrator van eigen werk en ontwerper van boekomslagen.